Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blogg

Blogg

Återupptagit min gamla blogg HÄR.

view:  full / summary

Sjalvforsvarstraningen.

Posted on September 2, 2016 at 6:59 AM Comments comments (110530)

Här kommer en liten "varudeklaration" för Självförsvarspassen på Tisdagar i Dojon, varje pass är naturligtvis olika men jag följer ett strikt grundupplägg. Första gången får alla en liten teoretisk genomgång. Sen jobbar vi enligt följande ordning;


 • Position, balans och förflyttning.
 • Vapenträning, dvs tekniker.
 • Målträning, dvs angreppspunkter.(med en partner)
 • Defensiv, blockeringar och täckning.

Dessa steg tränas i väldigt lugnt tempo, vissa i slowmotion (av skäl som förklaras djupare) sen följer;

 • Powerträning, kraft och hastighet i teknik.
 • Situationsträning, olika attacksituationer och lösningar.
 • Reaktionsträning, vi tränar upp reflexerna med olika metoder.

Dom här 3 stegen innebär naturligtvis en viss pulshöjning och man kanske blir lite svettig ;) men det primära syftet är inte fysträning utan 100% fokus på självförsvar och kunskap om detta.


Att det naturligtvis är en stor fördel att vara i god form är ju självklart!

 


Self defence med grabbganget ;)

Posted on May 28, 2016 at 12:31 PM Comments comments (75016)

I dag hade jag en drygt 4 timmars självförsvarsutbildning med grabb eller "herrklubben" GPS, vet inte riktigt hur dem ser på sig själva ;). Kanonbra attityd och inställning grabbar! Hoppas ni fick en positiv upplevelse, ni gjorde iaf min eftermiddag :)


 

 Allt handlar om Mindset!

Posted on May 9, 2016 at 7:54 AM Comments comments (22621)
Ordet "mindset" används ju ofta i alla möjliga sammanhang, inom business och idrott kanske det är mest vanligt. Men vad betyder det egentligen? Enligt Wikipedia är det samma som "mentalitet" på Svenska, och
 
"betecknar förhärskande tanke- och förhållningsmönster och kan avse en person, eller en social grupp av människor. Begreppet appliceras även på hela nationers befolkning." 

"Antagandet om kollektiva strömningar som påverkar enskilda personer förhållningssätt och tankar stöter ibland på kritik, så mentalitetsbegreppet i sig och vissa sätt som det används på kan vara kontroversiella."

Med denna beskrivning kan man ju tolka in kulturer och religion i begreppet och det är väl helt riktigt, inget av detta finns ju i den fysiska världen utan är helt och hållet skapat i våra sinnen. "En människa utvecklas alltid i riktning mot sina dominerande inre bilder" och dessa bilder skapas av våra tankar och blir en del av vårt Mindset=Mentalitet.

Men bilder som kommer utifrån påverkar oss naturligtvis, om vi ständigt matas med ex bilder av ondska och elände blir dessa så småningom  inre bilder och vi får en mer negativ "mentalitet".

Nu finns det i princip 3 faktorer som styr hur vi tänker och alltså påverkar vårt mindset (om vi håller oss till det ordet) och alla är i högsta grad påverkningsbara, d.v.s. beroende av val, men ofta sker dessa val helt omedvetet och styrs då av vårt redan etablerade mindset som därmed förstärks. Detta kan givetvis vara både positivt och negativt beroende på utgångsläget.
De 3 faktorerna är;

  1. Umgänge, kultur, omvärld, "birds of a feather flock together".
  2. Vad vi ser/har sett. 
  3. Vad vi hör/har hört.

Om vi upplever att vårt mindset hindrar oss från att göra saker som vi vill/bör göra är det dessa 3 faktorer vi kan påverka medvetet, kanske är det just det som anses "kontroversiellt".

Inom Självförsvar är det ju helt avgörande att mindset är rätt, jag gissar att ca 30% är fysik/teknik och 70% är mindset när det verkligen händer.
Om ditt mindset är "jag måste skydda mig" är utgångsläget dåligt,
om ditt mindset är "jag måste skada honom" är utgångsläget bättre.

Detta kräver vissa kunskaper och viss fysisk träning och självklart påverkar den träningen i ett umgänge av likasinnade alla 3 faktorer och detta är den största nyttan av regelbunden träning oavsett vad det handlar om.Långsiktig mindset-förändring.

MIND....Your Life!

Kvinnornas Man ;)

Posted on April 29, 2016 at 1:11 PM Comments comments (87928)

Hittade ett gammalt klipp från Motala Tidning 2006 då jag höll ett föredrag för Idea Resurs, ett nätverk för företagande kvinnor. Mental inspiration, minns att det var en mycket trevlig kväll med mycket skratt.

Kanske nån som var där hittar hit och kan ge en kommentar ;)

Ar jag for gammal ?

Posted on April 22, 2016 at 7:20 AM Comments comments (7595)

Efter 43 år som aktiv inom Kyokushin Karate dyker den tanken upp i skallen ibland, kanske inte så konstigt, ibland har man ju sina svackor. Men o andra sidan har ju svackor kommit och gått under alla år, även när jag var ung, så varför ska man börja koppla dom till ålder ?


Tror att detta tänk är på nåt sätt inpräntat i vår kultur, man skall ju dra sig tillbaks, gå i pension, njuta av livet när man blir äldre påstås det.


Man förväntas tycka det är skönt att lägga av med sina tidigare verksamheter, men om man sysslar med verksamheter som det är skönt att "lägga av med" kan man ju fråga sig varför man öht sysslar med dem.


Nu när vi har massor av barn i Dojon träffar jag ju också många föräldrar som tycker att träningen verkar kul, jag svarar naturligtvis att det går utmärkt att börja i vuxengruppen. Det obligatoriska svaret i 90% blir "jag är för gammal" och i många fall är dem under 40!


Det underbara med just "martial arts" och Karate är ju att man kan hålla på hela livet, många håller god standard även efter 70, kraven och målen bestämmer man ju själv.


Själv är jag ju bara 58 och jag känner väl ingen större skillnad, visst får jag acceptera att det går lite långsammare och att höga "snurrsparkar" är en utmaning varje gång ;) 


Däremot älskar jag fortfarande att träna hårt och "köra skiten ur mig" , jag har aldrig fattat dom där som säger "om du älskar att träna, tränar du inte tillräckligt hårt" bullshit enligt mig iaf. Jag kommer troligen fortsätta göra det tills jag flyttar in i "en etta med lock" som min pappa brukar uttrycka det :/


"Don´t ask what the world needs. Ask what makes you come alive and go do it, Because what the world needs is people who have come alive."


Lyssna pa Doktorn!

Posted on April 17, 2016 at 9:00 AM Comments comments (8030)

Igår tillbringade jag dagen i Stockholm med att lyssna på Dr David Silverman som är en av många Amerikanska läkare som fått upp ögonen för ASEA och Renu28. Han förklarar på ett enkelt sätt vad Redox-molekylerna gör i kroppen och vilka skäl som finns för att prova.


Att dessa produkter kommer att vara ett "household name" i framtiden är han helt övertygad om.


Att en starkt patentskyddad, unik produkt helt utan konkurrens medför en enorm affärsmöjlighet gör väl inte saken sämre? Företaget har funnits i 6 år och omsatte 2015 80 millioner USD varav 50% gick tillbaka till de kunder som valt att dela med sig av kunskapen.


Offra gärna 9 min. och fundera på vad detta skulle kunna betyda för dig eller någon du känner?

Mer info HÄR!

You need Adobe Flash Player to view this content.

Produktutveckling och Sjalvforsvar.

Posted on April 13, 2016 at 3:16 PM Comments comments (56228)
Eftersom jag jobbat med produktutveckling och automationsteknik i drygt 35 år så påverkar det i stort sett allt jag gör.

Att ständigt hitta bättre och effektivare sett att göra saker på är ju alltid i bakhuvudet oavsett vad jag sysslar med, lära ut Karate till barn eller lära ut självförsvar till helt otränade människor är ju också att leverera en produkt, det är lätt att fastna i gamla mönster.

När det gäller självförsvarsbiten som jag började jobba proffesionellt med 1997 inser jag att jag hela tiden hållit fast vid vissa principer men att min pedagogik och inlärningsmetod förändrats ganska radikalt över åren. En stor förändring i synsätt kom med denna bok och Tim Larkins system som jag hittade för ca 5 år sen.
 
Jag rekommenderar alla som är intresserade av ämnet att läsa den, bara det kan rädda ditt liv men självklart är det bättre att kombinera teori med praktik. Boken och annat går att köpa här http://www.targetfocustraining.com/videos/

Nu är ju detta Amerkanskt och uppfattas ju oftast som lite magstarkt av oss Svenskar, det finns ju inget "lagom" självförsvar, men hela hans concept går ut på att om du blir utsatt för en "lagom" attack så finns det alltid en annan utväg.

"violence is seldom the answer to a problem, but when it is, it´s the only answer" Det ligger väldigt mycket i det!


MIND...Your Life!


Sjalvforsvar och Trygghet.

Posted on April 8, 2016 at 11:00 AM Comments comments (38922)
Målet med all självförsvarsträning är att skapa trygghet genom att öka självförtroendet i att man faktiskt kan försvara sig oavsett ålder, kön, storlek eller andra förutsättningar.

På mina träningar går vi igenom en del otäcka scenarier och det kan ju naturligtvis göra att man tänker lite för mycket på saker man kan råka ut för och blir istället mer orolig.

Detta är fullt förståeligt och naturligtvis olyckligt men jag tror att det är en övergångsfas, när man tränar en längre period är jag overtygad om att man tänker mer på sina förmågor att klara situationer och får en inre trygghet. När man i sitt inre kan se sig själv klara av alla situationer man kan hamna i (gäller ju inte bara i våldsituationer) blir man trygg i sig själv.

Men självklart ska man ha ett sunt risktänkande, se inlägget nedan. Jag rekommenderar varmt mina webbkurser som du hittar på Aktuella Kurser Jag går lite djupare in på de mentala bitarna där, vilket inte riktigt hinns med på träningarna.

Det går också utmärkt att hoppa in på Tisdagspassen, kolla även FB-gruppen för den aktiviteten.


Lite action från webbkurserna.Nyinvestering i källargymet.

Posted on April 6, 2016 at 9:20 AM Comments comments (11876)

Eftersom löpningen en längre tid har slitigt på mina knän, och jag ville ha ett alterniv till motionscykel som jag tycker är fruktansvärt tråkigt investerade jag i en roddmaskin.

Det tog ett tag att hitta en med den rätta känslan men denna (Titan SR890) är riktigt bra, rejält med motstånd och ett kanonmotiverande styrsystem med en massa olika program med olika motståndsintervaller och en supermotiverande display.

Att den sen bara kostade 5000:- gjorde ju saken klar, använt den ett par veckor nu och är helnöjd, älskar den!!  :D

 

 

Fight, Flight or Freeze.

Posted on April 3, 2016 at 11:12 AM Comments comments (47694)

Publicerat den den 1 april 2016 16:59

Inom stresspsykiatrin används denna förklaringsmodell på hur vi kan reagera i en stressad situation och det passar utmärkt in på självförsvarssituationer.

 

Fight eller Flykt är de 2 primära valen och båda är funktionella, flykt är ju givetvis det säkraste när det är möjligt. Freeze däremot är handlingsförlamning och i en SF-situation förödande men kan kanske vara funktionellt i en icke-fysisk situation då man helt enkelt går in i "viloläge" under en period. På längre sikt är det naturligtvis destruktivt.

 

Så egentligen bör vi ur självförsvarsvinkel träna medvetet på att aldrig reagera med freeze, så valet är egentligen bara 2, fight eller flight.

 

Om du inser att flykt är uteslutet måste du välja fight och välja det till 100%

vi kan bara fungera på ett av sätten i taget. Ibland ser jag exempel på människor som försöker göra båda samtidigt med resultatet halvhjärtade slag och sparkar samtidigt som man backar. Resultatet blir för det mesta att angriparen bestämmer utgången.

 

Så när du tränar i ditt sinne och fysiskt måste du visualisera att du har en inre "switch" mellan dessa 2 lägen och när du switchar till "fight" är den låst i det läget tills faran är över.

 

I alla andra situationer kan man ha stor nytta av att förstå detta, arbetsliv, relationer, ekonomi och allt annat som stressar oss ibland. Jag inser att jag ibland när det kör fast hamnar i freeze, dvs blir mellankolisk och får ingenting gjort. Flykt är dock i vissa fall mycket värre, vissa flyr totalt inte bara från situationer utan även från sig själva med hjälp av droger och alkohol.

 

Flykt är därför det sämsta alternativet när det inte handlar om "fysiska" situationer. Har man bara hamnat i "freezeläge" kan man alltid hitta "fightswitchen" och hitta "Just Do It" känslan igen!

 

 

Mind...Your Life!Rss_feed